SolHimalajska.pl

Słone zakupy

Sól czarna (Kala Namak) całe kamienie

Sól czarna (Kala Namak) całe kamienie

Kala Namak jest szeroko stosowana w kuchni indyjskiej jako przyprawa lub dodatek do chaats (przypraw), ostrych sosów, wszystkich rodzajów owoców, raitas (indyjskich dipów) i wielu innych indyjskich pikantnych przekąsek. Na charakterystyczny aromat jajeczny Chaat masala (indyjska mieszanka przypraw) ma wpływ czarna sól. Osoby spoza Indii, które nie są przyzwyczajone do czarnej soli często porównują jej zapach do zapachu zgniłych jaj. Z powodu obecności związków siarki, nabiera ona od brązowo-różowego do ciemno-fioletowego koloru kamienia.

BogutynMlyn

Referencje

"Kiedy po raz pierwszy posmakowałem tej soli, poczułem, jakbym w końcu znalazł coś czego moje ciało pragnęło przez całej moje życie. Cierpię na reumatoidalne zapalenie stawów i po zaledwie dwóch dniach spożywania soli, palec, którego nie mogłem zginać od wielu lat wyprostował się, a teraz czuje się całkowicie normalne! Od czasu spożywania soli, mam więcej energii, stałem się bardziej żwawy i ogólnie mam większe poczucie satysfakcji i cieszę się dobrym samopoczuciem".

"Jako osoba nie uznająca "eliksirów" i środków homeopatycznych spróbowałem tej soli. Najszybszej odczuwalnym efektem codziennego spożywania soli był brak łaknienia soli. Uważam, że sól pomogła zbilansować poziom soli fizjologicznej w moim organizmie. Odczuwam całkowicie inny poziom energii, który być może jest wynikiem wielkiej energii zmagazynowanej w kryształach" - Larry Raper

"Odczułem szczególnie działanie himalajskiej krystalicznej soli różowej. Sól okazała się być bardzo skuteczna. Oczyściła, zbilansowała i dostarczyła olbrzymiej energii dla bio-chemicznego środowiska mojego organizmu. Moi klienci i przyjaciele również doświadczają tych pozytywnych efektów dzięki stosowaniu tego produktu" - Louis Umlauf, Refleksolog